Selecteer een pagina

Zonnepanelen je ziet ze steeds vaker. Inmiddels liggen bij 1,5 miljoen huishoudens al zonnepanelen. In Nederland liggen ongeveer 26 miljoen zonnepanelen en iedere dag komen daar meer bij. Bij nieuwbouw huizen of bedrijfsruimtes is het vaak zelfs verplicht om zonnepanelen te plaatsen, maar wat zijn nou de redenen dat er nu in zonne-energie wordt geïnvesteerd?

1. Duurzame, groene energie met zonnepanelen

U maakt gebruik van de zon, daardoor wekt u 100% groene energie op met uw eigen zonnepanelen. U stoot hierdoor minder CO2 uit en dat is goed voor het milieu en onze planeet. Zonnepanelen zijn voor meer dan 90% recyclebaar, doe lekker duurzaam en investeer nu in zonnepanelen.

2. Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen

Het zal u vast niet ontgaan zijn, iedereen zijn energierekening is ontploft. De prijs van energie (stroom) gaat door het dak. De overheid heeft een prijsplafond aangekondigd voor 2023 van ,40ct per kwh bij normaal gebruik. Daarboven geldt het dagtarief. Voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 2.900kwh, betreft de energierekening enkel voor verbruik 1.160 euro in 2023. Voor een huishouden dat meer verbruikt dan 2.900kwh zal de dan geldende prijs per kwh betaald moeten worden. Op het moment van schrijven bedaagd deze ,895ct per kwh. Als u investeert in uw eigen zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op, bent u niet afhankelijk van prijsschommelingen. Tel uit uw winst!

3. Investering zonnepanelen, jaarlijks rendement en stijging waarde huis

De afgelopen jaren waren energie slurpende, karakteristieke huizen hot (jaren ’30). Door de forse prijsstijgingen van gas en elektra zwakt dit af. Het verplichte energielabel speelt steeds vaker een rol bij het kopen van een huis. Wist u dat een huis met een groen energielabel, gemiddeld 50.000 euro meer oplevert ter vergelijking van eenzelfde huis met een laag energielabel? Verduurzaming van uw huis levert u naast een jaarlijks rendement, ook een waardestijging van uw huis op. Start nu met het isoleren van uw huis en het plaatsen van zonnepanelen en geniet zorgeloos van uw rendement. Laat de zon voor u werken.

4. Vaste lasten, geen afhankelijkheid van prijsstijgingen zelfvoorzienend

Conflicten, oorlog, inflatie en afhankelijkheid van energie zijn geen goede combinatie. Met zonnepanelen bent u in controle en kunt u zelfvoorzienend worden. Kies nu voor onafhankelijkheid en investeer in zonnepanelen.

5. Subsidie vanuit de overheid (BTW teruggave)

Niet alleen in Nederland zijn zonnepanelen een hot topic. De Europese unie heeft besloten om 0 procent BTW te hanteren op de levering en installatie van zonnepanelen. In Nederland is de levering en installatie van zonnepanelen belast met 21 procent BTW, welke via een subsidie aanvraag teruggevorderd kan worden. Vanaf 1 januari 2023 zal de BTW ook in Nederland worden afgeschaft. Vanaf dan betaalt u geen BTW voor zonnepanelen en u hoeft geen formulier meer in te vullen bij de belastingdienst. Tenslotte, bij het het plaatsen van zonnepanelen dient de meterkast vaak aangepast of vervangen te worden. Wist u dat wanneer u de meterkast vervangt voor zonnepanelen u ook de BTW van de meterkast kunt terugvragen van de overheid?